Kipkerrie met rijst

Categorie:

Kipkerrie met rijst


Zelf gemaakt kipkerrie met rijst


Ik vind koken met zakjes van Knor of Maggie niet echt koken 😊
Tuurlijk het gaat snel en is makkelijk, maar vaak mis ik ook wel de smaak aan het gerecht. Daarom ben ik meer van het zelf maken zonder kant en klare pakjes of zakjes.
Kipkerrie met rijst vind ik altijd een heerlijk en snel gerecht om te maken. In ca 30 minuten tover je van een paar ingrediënten een super lekkere maaltijd en met dit gerecht kun je zoveel variëren! Een kennis van mij maakte ze bijvoorbeeld met spekjes en ananas. Dus experimenteer er vooral zelf ook lekker op los 😊 De gerechten die ik maak zijn gebaseerd op 2 personen, dus mocht je het voor 4 personen willen maken, moet je alles even verdubbelen.


Benodigdheden:


Voor de kipkerrie met rijst heb ik heb de volgende ingrediënten gebruikt:


– Zilvervliesrijst of volkorenrijst 200 gr rijst
– Kip in blokjes of je kan zelf een stuk snijden
– 150 ml Creme Fraiche
– 1 blokje Boullion
– 150 ml water
– Sperziebonen gekookt ( natuurlijk kun je ze ook vers kopen en koken)
– 1,5 eetlepel Kerriepoeder
– Citroensap (even kijken hoeveel je lekker vind)
– Chilipoeder ( maar niet te veel)
– 1 Theelepel komijnpoeder
– Peper en zout

Ik heb expres de uien uit het gerecht gelaten, maar deze kun je natuurlijk toevoegen, dat geeft het geheel nog een iets betere smaak. Tevens heb ik er ook een beetje komijn bij gedaan, maar dit is erg afhankelijk van je smaak. Zoals gezegd experimenteer er vooral ook lekker mee!



Bak de kip tot deze goudbruin is

Hoe het gerecht te bereiden:


– Allereerst starten we met de rijst te koken. Doe dit volgens de verpakking, dat gaat het makkelijkste.

– Als je verse sperziebonen hebt gekocht, kook je deze in ongeveer 15 minuten gaar. Je kunt natuurlijk ook de gekookte variant nemen. Ik moet eerlijk zeggen, dat de smaak er niet minder om is.

– Pak daarna de kip uit de verpakking ( ik was lui, dus had blokjes gekocht) , verhit olijfolie in een pan  en bak de kip totdat deze een mooie egale bruine kleur heeft gekregen. Neem nu het kerriepoeder en de chilipoeder en de komijnpoeder en voeg dit aan de kip toe. Laat het even 2 minuten op een lager pitje bakken. Neem het water en het bouillonblokje en voeg dit toe aan de kip. Laat het geheel nu even 6 tot 10 minuten rustig door koken.

– Neem de crème fraiche en roer deze rustig door het gerecht. Het mengsel dient nu in te dikken. Mocht je dit te langzaam gaan kun je ook meel of maïzena gebruiken om het sneller in te dikken. Voeg nu de sperzieboontjes toe aan het mengsel.



De kipkerrie met rijst is nu klaar, maar dient nog wel even op smaak gebracht te worden met peper, zout en het citroensap.

Mijn kleine vriend Bandit houdt toezicht of ik het geheel niet laat aanbranden 🙂


Je ziet het gaat supersnel en is met een paar kleine aanpassingen om te toveren in een heel andere versie.


Hoe maken jullie altijd kipkerrie, of variëren jullie graag?



Laat het weten!

P.s. Als dessert en afsluiter zou je natuurlijk een heerlijke aardbeien kwarktaart in een handomdraai kunnen maken!

Iedereen mooi op social media

Sluit je ook aan bij Iedereen Mooi op: